Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@01:04:47 GMT

نفس های آخر یک شورای ضد ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۳۹۷۸۶۵

نفس های آخر یک شورای ضد ایرانی

شورای همکاری خلیج فارس که با اهداف ضدایرانی تشکیل شده بود، پس از بحران قطر به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و در حال از بین رفتن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از  مرصاد، حدود پنج ماه از آغاز بحران در روابط چهار کشور عربی با قطر می گذرد به گونه ای که شورای همکاری خلیج فارس در آستانه فروپاشی قرار گرفته است در حالی که بحرین خواستار اخراج قطر از این نهاد پنج عضوی شده امیر کویت نیز هشدار داده فروپاشی شورای همکاری دور از انتظار نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حیات با تنفس مصنوعی حکایت این روزهای شورای همکاری خلیج فارس است؛ شورایی که در آستانه 37 سالگی خود در حال فروپاشی است.

بحران قطر ستونهای این شورا را به لرزه درآورده به طوری که حدود پنج ماه پس از زبانه کشیدن آتش اختلافات در شورا و در آستانه نشست سران این شورا بحرین خواستار تعلیق عضویت قطر شده و تهدید کرده در نشستی که دوحه حضور یابد منامه شرکت نمی کند.

بحران این بار متفاوت تر از گذشته است

حسن نافعه؛ تحلیلگر عرب از قاهره گفت: همیشه در شورای عرب اختلافاتی وجود داشته اما این بار مساله متفاوت است.

تفاوت در بحران کنونی این بار از جایی نشات می گیرد که قطر حاضر نیست تسلیم فشارهای سعودی شود.

تحریم ها قطر را قوی تر کرد

تمیم بن حمد آل ثانی؛ امیر قطر، تحریم ها را سبب قوی تر شدن کشورش دانسته و گفته: تحریم ها چگونگی کنار آمدن با این شرایط را به ما آموخته است.

البته اخیرا روزنامه سعودی الشرق الاوسط چنین درج کرده که با تحریم چهار کشور عربی، قطر در دیگ زودپز قرار گرفته و تسلیم می شوداما با وجود گذشت حدود پنج ماه پس از این تحریم ها این امر رخ نداد.

تمیم بن حمد آل ثانی؛ امیر قطر خاطر نشان کرد: قطر پس از پنج ژوئن با قبل از آن متفاوت است ما به آنچه بوده ایم افتخار می کنیم اما به واقع قطر قوی تر شده است.

قطر پس از تحریم ها در تعاملات تازه ای که با کشورهایی نظیر ایران و روسیه پی ریزی کرده قوی تر شده و اعتماد به نفس بالاتری پیدا کرده است؛ ظاهرا در حالی کهیکی از درخواستهای 13 گانه سعودی ها از قطر، قطع رابطه با ایران بوده اما امیر قطر گفته در اوج تحریم ها این ایران بوده که به داد دوحه رسیده است.

لزوم توسل به گفت و گو با ایران به جای خصومت

حمد بن جاسم آل ثانی؛ نخست وزیر سابق قطر نیز گفت: کشورهای عربی باید بیاموزند با ایران چگونه تعامل داشته باشند؛ آنها در تعاملاتشان باهوش هستند چه اینکه همه شکستهای ما در عراق، سوریه، لبنان در برابر پیروزی ایران بوده بنابراین در تعامل با آنان نباید خصومت به خرج دهیم بلکه باید به صورت رودررو و صریح با آنان گفت و گو کنیم.

اما این مواضع دوحه، سعودی ها را که احساس می کردند باید تصمیم گیری های نهایی در شورای عربی توسط آنان اخذ شود عصبانی تر کرده است تا جایی که به قول امیر قطر، عربستان ازتغییر مواضع قطر به تغییر حکومت قطر با این کشور تمرکز کرده است.

نوع رفتار سعودی ها با قطر، تنها موضوعی نیست که افق های فرا روی شورای همکاری خلیج فارس را تیره کرده کویت نیز به عنوان دیگر عضو این شورا ماه ها است آماج حملات سعودی ها قرار گرفته، تکلیف عمان نیز به عنوان دیگر عضو این شورا مشخص است مشخص است زیرا کمتر اسیر تصمیمات سعودی ها قرار گرفته است.

در چنین فضایی عربستان با تشدید زمزمه اخراج قطر، طرح های دیگری شامل از عضویت درآوردن اردن و کشورهای افریقایی در شورای همکاری خلیج فارس را برای شورا برنامه ریزی کرده با این حال هیچ کدام از این طرح ها تاکنون نتوانسته برای خروج این شورا از اغما کارساز باشد؛ شورایی که فلسفه تشکیل آن ضدیت با ایران بوده است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۳۹۷۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری

پوریا فخری نایب رییس شورای شهر کرمانشاه با اشاره به کش وقوس‌های فراوان در بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه، گفت : در نهایت امروز (۱۲ اردیبهشت) با حضور ۱۰ عضو شورا و شهردار کرمانشاه این لایحه مجددا بررسی و اشکالاتی که در خصوص آن وجود داشت، رفع شد.

وی افزود: برخی اعضای شورا نسبت به بالابودن رقم برخی کُدهای بودجه‌ای انتقاد داشتند که این موارد با حضور شهردار کرمانشاه رفع و درصد آنها کاهش پیدا کرد. بطور مثال مبلغی که برای هزینه‌های متفرقه در نظر گرفته شده بود کاهش و مبلغ رفاهیات پرسنل شهرداری افزایش داده شد.

نایب رییس شورای شهر کرمانشاه گفت: با توجه به اصلاحات صورت گرفته رقم بودجه شهرداری از ۶۳۰۰ میلیارد تومان به حدود شش هزار میلیارد تومان رسید و در نهایت تصویب شد.

وی افزود: این مصوبه به کمیته تطبیق مصوبات شورا جهت تایید نهایی ارسال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: رقم بودجه امسال شهرداری نسبت به سال گذشته حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.

وی در خصوص لایحه اصلاحیه بودجه سال ۱۴۰۲ شهرداری هم گفت: بررسی این لایحه در دستور کار جلسه امروز قرار نداشت و اولویت ما تصویب لایحه بودجه امسال شهرداری بود.

لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری کرمانشاه بر اساس قانون باید بهمن سال گذشته تصویب می‌شد، اما به دلیل اشکالاتی که شورای شهر به برخی کُدهای بودجه‌ای وارد دانست، تصویب آن بیش از دو ماه به تاخیر افتاد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • دیدار امیرعبداللهیان و فیصل‌بن‌فرحان در گامبیا
  • دیدار وزرای خارجه ایران و عربستان در گامبیا
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد؛ تهاتر نفت با چای و چوب سریلانکا
  • پیگیر رفع مشکل اینترنت در روستاها هستیم
  • پیگیری مشکل اینترنت در روستاها
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۳ شهرداری
  • سریلانکا به سرمایه‌گذاران ایرانی زمین دولتی می‌دهد