Web Analytics Made Easy - Statcounter

توضیحی درباره یک شایعه ضد ایرانی در کویت، چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به حزب الله لبنان، توافق نامه همکاری قطر و ناتو، بیانیه ضد ایرانی کمیته چهار جانبه عربی و تعویق نشست سران عرب از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به توافق بن سلمان و ترزا می برای مقابله با ایران نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، نخست‌وزیری انگلیس اعلام کرد که «ترزا می» و ولیعهد سعودی بعد از دیدار خود در لندن بر اهمیت تقویت همکاری برای مقابله با آنچه «فعالیت های ثبات زدای ایران در منطقه» خوانده شده است، توافق کردند.

نخست وزیری انگلیس در بیانیه ای از امضای توافقنامه های تبادل تجاری و سرمایه گذاری به ارزش ۶۵ میلیارد پوند توسط «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی و «ترزا می» نخست وزیر انگلیس خبر داد.

در این بیانیه آمده است که نخست‌وزیر انگلیس و ولیعهد عربستان سعودی بعد از دیدار در لندن در خصوص تقویت همکاری برای مقابله با آنچه «فعالیت های ثبات زدای ایران در منطقه» خوانده شده است، توافق کردند.

گفتنی است که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی سه شنبه شب پس از پایان سفر خود به مصر وارد انگلیس شد.

بر اساس این گزارش، محمد بن سلمان هنگام ورود به فرودگاه لندن مورد استقبال بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس و سایمون کولز سفیر انگلیس در عربستان قرار گرفت.

توضیحی درباره یک شایعه ضد ایرانی در کویت

وزارت کشور کویت اعلام کرد که موافقتی در زمینه برگزاری تجمع در برابر سفارت ایران در این کشور به عمل نیامده است.

به گزارش النشره، وزارت کشور کویت اخبار منتشر شده در شبکه های اجتماعی درباره موافقت با برگزاری تجمع در برابر سفارت ایران در کویت به مدت یک ساعت را تکذیب کرد.

وزارت کشور کویت اعلام کرد: موافقت رسمی با این تجمع نشده است و همه باید به قانون کویت پایبند باشند و از دعوت ها و درخواست هایی که در شبکه های اجتماعی می شود دنباله روی نکنند و مسئولیت پذیر باشند و از صحت اخبار اطمینان حاصل کنند.

چراغ سبز آمریکا به اسرائیل برای حمله به حزب الله لبنان

منابع موثق از چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای حمله به حزب الله و موج گسترده ترور که قبل از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ در لبنان رخ می دهد، خبر دادند.

به گزارش رای الیوم، منابع موثق در محور مقاومت از اعلام آماده باش حزب الله طی دو روز گذشته به دنبال تحرکات صهیونیستها خبر دادند و اعلام کردند: آمریکایی به اسرائیلی ها برای حمله به حزب الله چراغ سبز نشان داده اند اما ترس رژیم صهیونیستی از عواقب و ندانستن نتیجه سبب شده است که دست به این تحرک نزنند.

این منابع بیان کردند: بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی آمریکایی ها را قانع کرده است که ارتش این رژیم علیه حزب الله وارد عمل شود و حمله ای انجام دهد اما احتمالاتی وجود دارد که این حمله به شعله ور شدن جنگ فراگیر در منطقه تبدیل شود زیرا واکنش حزب الله شدید و قوی خواهد بود.

منابع مذکور در عین حال احتمال موج گسترده ترور در لبنان قبل از انتخابات پارلمانی ۲۰۱۸ را بعید ندانستند.

به گفته این منابع؛ شخصیت هایی در جریان ۱۴ مارس و رقیب آن هشت مارس هدف قرار می گیرند که این موجب ایجاد فتنه و بی ثباتی در لبنان می شود و بر روند انتخابات و ثبات لبنان تاثیر منفی می گذارد.

توافق نامه همکاری قطر و ناتو

«شیخ تمیم بن حمد آل ثانی» امیر قطر در توئیتی از امضای موافقتنامه «همکاری راهبردی نظامی » میان این کشور و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) خبر داد.

امیر قطر در این توئیت نوشت: این پیمان به منظور انجام همکاری های راهبردی نظامی برای تثبیت امنیت و صلح در منطقه و توسعه همکاری و تلاش علیه تنش های امنیتی درجهان به امضا رسید.

این گزارش حاکیست؛ این موافقتنامه از سوی امیر قطر و «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در بروکسل به امضا رسید.

امیر قطر از روز دوشنبه هفته جاری به اروپا سفر کرده است. او ابتدا به بلژیک رفت و سپس به بلغارستان خواهد رفت. قطر و ناتو 27 دی ماه امسال هم پیمان امنیتی امضا کردند.

این توافق با حضور «طارق خالد العبیدی» رئیس بخش همکاری نظامی بین‌المللی در وزارت دفاع قطر و «روسا گوتیمولر» معاون دبیرکل ناتو امضا شد و دو طرف در مراسم امضای این توافقنامه، «بر ضرورت همکاری میان ناتو و قطر در چارچوب طرح همکاری استانبول» تاکید کردند.

به گفته سخنگوی ناتو «این توافق در زمینه امنیتی، اساسی را برای حمایت از روند تبادل اطلاعات محرمانه، که مطابق با اصول تصویب‌شده از سوی تمامی 29 کشور عضو در این پیمان است، تشکیل می‌دهد.»

بیانیه ضد ایرانی کمیته چهار جانبه عربی

کمیته موسوم به چهارجانبه عربی روز گذشته طی نشستی، بیانیه ای ضد ایرانی صادر کرد که در آن ادعاهای بی اساسی مطرح شده است.

به گزارش الیوم السابع، کمیته چهارجانبه عربی آنچه دخالتهای ایران در امور داخلی کشورهای نامیده شده را محکوم و مدعی شده است که مواضع برخی مسئولان ایرانی ضد کشورهای عربی مورد انزجار است.

در بیانیه پایانی کمیته چهار جانبه عربی(کمیته چهار جانبه عربی یک سال پیش تشکیل شد و وزرای خارجه امارات، بحرین، عربستان، مصر و دبیرکل اتحادیه عرب آن را تشکیل می‌دهند) که به ریاست امارات در مقر اتحادیه عرب برگزار شد، ادعا شده است: نگران اقدامات ایران در کشورهای عربی و حمایت از شبه نظامیان در برخی کشورهای و بی ثباتی در منطقه که تهدید کننده امنیت عربی است و حل و فصل بحران ها را از طریق مسالمت آمیز به خطر می اندازد، هستیم. ادامه حمایت ایران از اقدامات تروریستی و خرابکارانه در کشورهای عربی از جمله ادامه شلیک موشک بالستیک از اراضی یمن به عربستان محکوم و نقض قطعنامه ۶۲۱۶ است. از اقدامات عربستان و بحرین ضد اقدامات خرابکارانه حمایت می کنیم.

این بیانیه همچنین آنچه دخالت های ایران در امور داخلی بحرین خوانده شده را محکوم و از اقدامات آل خلیفه حمایت کرده است.

کمیته چهار جانبه عربی همچنین از عدم پایبندی ایران به برجام و اینکه توافق هسته ای بتواند مانع از دست یابی ایران به سلاح هسته ای در آینده شود به ویژه با توجه به آنچه سیاست های خصمانه ایران در منطقه خوانده شده است، ابراز نگرانی کرد!

در بیانیه پایانی همچنین ادامه فعالیت های موشک های بالستیک ایران و آنچه شلیک موشک های ساخت ایران از سوی حوثی ها به عربستان خوانده شده، محکوم شده است.

کمیته چهارجانبه عربی بر ضرورت پایبندی ایران به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت درباره برنامه موشکی و آنچه به کار بستن سازوکاری در زمینه بازرسی و نظارت و اعمال سریع و فعال تحریم در صورت نقض توافق از سوی ایران و اهمیت پیوستن ایران به همه منشورهای سلامت هسته ای و توجه ایران به مشکلات زیست محیطی منطقه و آنچه قطعنامه مذکور درباره عدم آزمایش موشک های بالستیک و توسعه آن به موشک های میان برد و قابل حمل کلاهک هسته ای تاکید کرده است!

تعویق نشست سران عرب

«احمد قطان» سفیر عربستان در مصر و اتحادیه عرب اعلام کرد نشست سران اتحادیه عرب که قرار بود اواخر ماه جاری در ریاض برگزار شود، به تعویق افتاد.

قطان در نشست مشترک با احمد ابوالغیط دبیرکل اتحادیه عرب اظهار داشت؛ بیست و نهمین نشست سران اتحادیه عرب به جای ماه مارس در ماه آوریل (11 فروردین تا 10 اردیبهشت) برگزار خواهد شد.

او به تاریخ دقیق این نشست اشاره نکرد اما گفت که رایزنی ها برای تعیین تاریخ دقیق این نشست ادامه دارد.

به نظر می رسد تعویق این نشست به دلیل اختلافاتی باشد که بین اعضای اتحادیه عرب بویژه کشورهای عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر ایجاد شده است.

محمد بن عبدالرحمن آل ثانی معاون نخست وزیر و وزیر خارجه قطر پیشتر اعلام کرد که در نشست سران اتحادیه عرب صرفنظر از محل برگزاری شرکت خواهد کرد.

از سوی دیگر ولیعهد عربستان که به مصر سفر کرده بود گفت که این نشست در ریاض بدون توجه به حضور یا عدم حضور قطر برگزار خواهد شد.

حمد بن عیسی آل خلیفه، شاه بحرین اما در دیدار با فرستادگان وزارت امور خارجه آمریکا به منطقه گفت که موضوع قطر صرفا باید در نشست ریاض حل و فصل شود.

عربستان، بحرین، امارات و مصر از 5 ژوئن 2017 ( 15 خرداد 96 ) با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط خود با این کشور را قطع کردند و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی با قطر را هم بستند.

این کشورها برای از سرگیری روابط خود با قطر 13 شرط تعیین کردند.

قطر طی 9 ماه گذشته با رد اتهامات وارده اعلام کرده است که تحریم کنندگان مدرک قابل اعتنایی برای ادعای خود در اختیار ندارند.

تنش کلامی میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس طی چند روز گذشته و پس از توهین محمد بن سلمان ولیعهد عربستان به مردم قطر افزایش یافته است. او در مصر گفت؛ کل جمعیت قطر اندازه یک خیابان مصر نیست.

جوعان بن حمد آل ثانی برادر امیر قطر و رییس کمیته ملی المپیک هم در پاسخ به این توهین ، ولیعهد عربستان را با ابوجهل مقایسه کرد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۵۸۸۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود

به گزارش جماران، اندیشکده چتم هاوس در گزارشی درباره تاثیر تنش میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل بر تلاش های چین برای برقراری صلح در منطقه نوشت:

حملات پهپادی و موشکی ایران علیه اسرائیل در 13 آوریل، و پاسخ متعاقب اسرائیل، ثبات آشتی عربستان و ایران را که چین در سال گذشته میانجی آن شده بود، زیر سوال برد: این حملات چشم‌انداز استراتژیک را به‌طور چشمگیری تغییر داده است، امنیت منطقه‌ای را دچار ابهام کرده و شهرت اخیر چین را به‌عنوان یک میانجی معتبر به بوته آزمایش گذاشته است.

پس از حمله هواپیمای بدون سرنشین ایران، پکن بی‌درنگ دیپلماسی تلفنی اضطراری را آغاز کرد تا از تضعیف توافق ایران و عربستان به دلیل وضعیت ناآرام در منطقه جلوگیری کند.  وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، پس از تماس با همتایان سعودی و ایرانی خود، «تأکید ایران بر هدف قرار ندادن کشورهای منطقه و همسایه» - اشاره ضمنی به عربستان سعودی و دیگر کشورهای خلیج فارس- را تحسین کرد. ممکن است تماس‌های مشابهی پس از حمله اسرائیل هم انجام شده باشد. در 19 آوریل، لین جان، سخنگوی وزارت خارجه علنا اعلام کرد که «چین با هر اقدامی که تنش‌ها را بیشتر می‌کند مخالف است.»

یکی از جنبه های قابل توجه واکنش چین ثبات آن بوده است. این کشور همچنان متعهد به حفظ منافع خود باقی مانده و همزمان از اسرائیل و آمریکا انتقاد کرده و خواستار کاهش تنش شده است. پکن مانند موضع خود در مورد تشدید تنش حوثی ها در دریای سرخ، دور جدید تشدید تنش را «سرریز» جنگ غزه می داند و نه کاتالیزور آن. این نشان می دهد که پایان دادن به درگیری غزه ممکن است یک اثر موجی ایجاد کرده و صلح و تنش زدایی را در سراسر خاورمیانه به ارمغان آورد.

این توضیح می دهد که چرا چین حمله 13 آوریل ایران را محکوم نکرد، بلکه آن را اقدامی دفاع از خود خواند. این کشور خود را درست در مرکز جنگ روایات قرار داده  و به طور موثر ادعای دفاع از خود ایران را در برابر ادعای مشابه اسرائیل که برای توجیه مجازات دسته جمعی فلسطینیان در غزه استفاده می شود، قرار داده است.(اسرائیل همچنان حمله بی امان به غزه را دفاع از خود پس از ماجرای هفت اکتبر 2023 می خواند.)

چین در مبادلات خود با ایالات متحده نیز همین کار را انجام داده و از این کشور می خواهد که نقش سازنده ایفا کند و اسرائیل را در زمانی که واشنگتن از پکن خواسته بود تهران را از اقدام متقابل منصرف کند، مهار کند.

آشتی ایران و عربستان در خطر است

نگرانی در مورد توافق عربستان و ایران زنگ خطر را در پکن به صدا درآورد. دو عامل کلیدی نگرانی های چین را برانگیخته است. اول، هدف راهبردی ایران در پشت انتقام‌جویی از اسرائیل، ایجاد یک پارادایم بازدارندگی جدید بود. ایران از سیاست جنگ در سایه و استفاده از نیروهای نیابتی که باعث می شد برخی عملیات های مدیریت شده را به راحتی انکار کند، فاصله گرفت. اسرائیل با حمله متقابل خود ( به اصفهان)  در حال آزمایش خطوط قرمز ایران در حالی است که به دنبال مکانیزم امنیتی جدید برای جایگزینی مکانیزم شکسته شده در 7 اکتبر است.

پارادایم جدید ، ریسک پذیری تهران و تل آویو را افزایش می دهد و در نتیجه حملات تلافی جویانه را تشدید و سناریوی درگیری مستقیم را چه در حال حاضر یا بعد معتبرتر می کند. این رویارویی ممکن است به منطقه خلیج فارس هم کشیده شود و کشورهای این منطقه (به ویژه عربستان سعودی) را وادار کند تا مواضع امنیتی خود را مجدداً تنظیم کنند. آنها ممکن است به این نتیجه برسند که ممکن است دوستی بی پروا با ایران  خطرات بیشتری نسبت به منافع آن داشته باشد. ریاست جمهوری دوم دونالد ترامپ در ایالات متحده می تواند این روند را بیشتر تسریع کند.

عامل دوم، پیشرفت کندی است که توافق عربستان و ایران از زمان امضای آن در یک سال پیش داشته است. این سازوکار همچنان بر مسائل امنیتی متمرکز بوده و نتوانسته به بررسی فرصت های اقتصادی و فرهنگی ادامه دهد.

یکی دیگر از عوامل مرتبط، تلقی اسرائیل از این معامله به عنوان یک تهدید مستقیم و تمایل بالقوه برای از بین رفتن آن است. اسرائیل ممکن است دوستی ایران و عربستان را بی تاثیر بر روند عادی سازی  رابطه خود با عربستان سعودی تلقی نکند، همانطور که ایران با شک به تشکیل ائتلاف امنیتی عربی-اسرائیل تحت حمایت ایالات متحده نگاه خواهد کرد. مطالب درز داده شده به مطبوعات اسرائیل بر مشارکت قابل توجه عربستان و امارات در سیستم دفاع جمعی که تقریباً همه موشک‌ها و پهپادهای ایرانی را در 13 آوریل سرنگون کرد، تأکید کرد، اگرچه این موضوع بعداً توسط ریاض و ابوظبی تکذیب شد.

برای چین، چنین سناریویی خطراتی را برای امنیت انرژی این کشور ایجاد می کند و چشم انداز پکن را برای چارچوب امنیتی جدید در خاورمیانه تیره و تار می کند. یکی از ستون های این مفهوم ایجاد یک پلت فرم گفتگوی چندجانبه در منطقه خلیج فارس تحت ابتکار امنیت جهانی است. چشم انداز چنین کاری می تواند به راحتی با تشدید آشفتگی های منطقه ای تضعیف شود.

جاه طلبی های چین برای محدود کردن نفوذ ایالات متحده بر کشورهای خلیج فارس نیز می تواند معکوس شود. بزرگترین درس برای کشورهای خلیج فارس از دخالت مستقیم ایالات متحده در دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران این است که وقتی فشار وارد می شود، تنها ایالات متحده توانایی ارائه کمک های امنیتی قابل توجه به آنها را خواهد داشت.

 با این حال، یک درس دیگر این است که در حالی که ایالات متحده منافع خود را برای دفاع از اسرائیل به خطر انداخته ، ممکن است این کار را برای آنها انجام ندهد. اما واقعیت این است که تصور در خلیج فارس و منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا این است که اسرائیل قادر به تکیه بر توانایی های خود در سناریوی جنگ با ایران نبود.

این چه معنایی برای نقش منطقه ای چین دارد؟ این فرض چین را با فرصت‌ها و چالش‌هایی در تلاش برای ارتقای خود به‌عنوان یک میانجی مسئول و اصول محور در منطقه مواجه می‌کند. تصور رایج در خلیج فارس از 7 اکتبر این است که ایالات متحده متحد اصلی اسرائیل است، این مسئله  شک و تردید در مورد قابلیت اطمینان  به واشنگتن را در میان کشورهای عربی منطقه دامن می‌زند و انگیزه‌ها را برای عربستان سعودی برای متعهد شدن بیشتر به کاهش تنش با ایران افزایش می‌دهد. بی اعتمادی به ایالات متحده همچنین ایران را تشویق می‌کند تا توافق خود با عربستان را منفک از تغییر در استراتژی رویارویی خود با اسرائیل پیگیری کند.

جبهه واحد دیپلماتیک آمریکا و کشورهای اروپایی که پس از حملات ایران، از جمله با افزایش تحریم‌ها علیه ایران با اسرائیل تشکیل شد، شراکت تهران با چین و روسیه را نیز تحکیم می‌کند. با این حال، این بحران محدودیت‌های چین را در حفاظت از توافق میان تهران و ریاض،  فراتر از درخواست از ایران برای تنش‌زدایی و ارسال پیام‌هایی بین ریاض و تهران آشکار کرده است. این تا حدودی به دلیل نقش چین به عنوان یک تسهیل کننده صرف است، نه یک میانجی یا ضامن توافق به سبک و سیاق غربی ها .

دلیل دیگر نفوذ اقتصادی چین است. چین تحت هیچ شرایطی قدرت اقتصادی خود را برای مجازات هر یک از طرفین در صورت نقض مفاد توافق به کار نخواهد گرفت. از منظر چین، تحریم‌ها ممکن است در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا نتیجه معکوس داشته باشند چرا که نوسان های این منطقه می تواند مستقیماً به منابع انرژی چین ضربه بزند.

چین به تلاش برای برقراری ثبات در شمال آفریقا و خاورمیانه ادامه خواهد داد. از آنجایی که ایالات متحده در حال سفت کردن پیچ تحریم صادرات نفتی ایران است، خریدهای چین از ایران تا پایان سال جاری کاهش می یابد تا از تحریم های ثانویه آمریکا در امان بماند. از قضا، این می‌تواند تعادل چین بین ایران، عربستان سعودی و اسرائیل را آسان‌تر کند، زیرا این تصور را کاهش می‌دهد که پکن در حال حمایت مالی از استراتژی دفاعی ایران با خرید نفت از این کشور است.

در سناریوی تیره و تار درگیری گسترده‌تر، می‌توان انتظار داشت که چین همان الگوی بازی‌ را که در جریان حملات حوثی‌ها در دریای سرخ اجرایی‌کرد، اعمال کند: یک اقدام موازنه‌سازی دقیق با هدف نهایی حفاظت از منافع اقتصادی خود و در عین حال انتقاد از آمریکا و اسرائیل.

دیگر خبرها

  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • حمله موشکی مجدد حزب‌ الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • حمله موشکی مجدد حزب‌الله لبنان به پایگاه صهیونیستی
  • تشکیل کمیته‌های مشترک ایران و عراق برای مقابله با اخبار دروغ و جعلی
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟