Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- هنگامي که «سلمان بن عبدالعزيز» شاه عربستان‌ با شکستن سنت‌هاي اين کشور، پسرش را به‌عنوان وليعهد خود برگزيد، «محمد بن سلمان» تصور مي‌کرد که ديگر تصميم‌گيرنده مطلق جهان عرب و حاکم جهان اسلام خواهد بود.
روزنامه المنار، چاپ قدس‌ مي‌نويسد، بن سلمان با استفاده از تروريسم، توطئه‌گري، سرسختي و درآمد ناشي از فروش نفت و با برخورداري از حمايت‌هاي آمريکا و صهيونيسم و اتحاد غيرعلني رياض با تل‌آويو، طرح نابودي کشورهاي عربي و سيطره بر اين کشورها را برنامه ريزي کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وليعهد عربستان سعودي به اين ادعا که کشورش را از آسايش، دموکراسي و فراواني، برخوردار خواهد کرد، افتخار مي‌کرد که البته در اين خصوص، «محمد بن زايد» حاکم امارات نيز با وي همسو بود.
با قتل وحشيانه «جمال خاشقجي» روزنامه‌نگار معترض سعودي، وحشيگري وليعهد عربستان سعودي و کينه‌هاي نظام عربستان به پادشاهي سلمان بن عبد العزيز که از سال‌ها پيش با اسرائيل در ارتباط بوده است، افشا شد.
نقشه بن سلمان چه بوده است؟
تحقير شاهزادگان خاندان سلطنتي، از ميان برداشتن و بازداشت برخي از آنها با هدف تضمين بقاي خود در رأس سلطنت پس از مرگ ملک سلمان، نخستين طرح بن سلمان بود.
کنترل و نابودي مخالفان – همانند قتل خاشقجي - از جمله برنامه‌هاي بن سلمان بود تا پس از آن دومين مرحله از طرح خونبار عليه ملت‌ها و دولت‌ها را از طريق ادامه کمک به تروريسم در سوريه و تامين هزينه اقدامات تروريستي در اين کشور، اجرا کند.
اردن .. کينه کورکورانه
ايجاد آشوب و هرج و مرج در اردن، يکي از برنامه‌هاي تروريستي بن سلمان بود تا زمينه براي عاديسازي و برقراري روابط علنا امان با تل آويو فراهم شود.
بدين ترتيب بن سلمان قصد داشت به وعده‌هاي خود به آمريکا و اسرائيل براي اجراي معامله قرن، حذف مساله فلسطين، لغو سرپرستي اردن بر قدس و مقدسات، فشار بر حاکميت اردن براي قرار گرفتن در صف حمايت از معامله قرن عمل کرده و اردن را به پناهگاه و پايگاهي براي تروريست‌ها تبديل کند و از طريق اين کشور به جنگ تروريستي با ملت سوريه ادامه دهد.
مداخله نظام وهابي عربستان در امور داخلي اردن، حيرت اين کشور را به دنبال داشت و عربستان مي‌کوشيد تا در تصميمات اردن درباره سوريه تاثير بگذارد.
به گفته منابع آگاه پس از مخالفت اردن با انتقال تسليحات و يگان‌هاي نظامي سعودي به جنوب سوريه از طريق مرزهاي اردن، بن‌سلمان قصد داشت تا عناصر تروريستي را از سوريه راهي اردن کند.
اين واحدهاي نظامي سعودي تحت فرمان اتاق عمليات تروريستي بودند که با نظارت آمريکا در آمريکا ايجاد شده بود و وليعهد وهابي سعودي کوشيد تا با پياده کردن طرح‌هاي خود، حمايت فلسطينيان ساکن بيت المقدس را براي سلب مسووليت اردن براي سرپرستي قدس و مقدسات اسلامي و واگذاري اين مسووليت به عربستان، جلب کند؛ اما تلاش‌هاي وي در اين زمينه با شکست همراه بود.
بن سلمان يک طرح تروريستي را براي ايجاد هرج و مرج در عرصه اردن راه اندازي کرد. وي براي مقابله با تهديدات و چالش‌هاي عمده‌اي که اسرائيل به خاطر حمايتِ ملتِ اردن از مساله فلسطين، با آنها مواجه است، حملات تروريستي را عليه اردن برنامه‌ريزي کرد.
ناظران سياسي کينه‌توزي و حس انتقامجويي عربستان نسبت به اردن را عامل اجراي اين اقدامات تروريستي دانسته و اذعان مي‌دارند که اين کينه‌توزي ناشي از ارتباط نزديک اردن و سوريه به سبب پيروزي‌هاي ارتش سوريه عليه تروريست‌ها و تامين کنندگان هزينه آنها و نيز پشتيباني اين کشور از حاکميت اردن است.
نظام آل سعود از همه امکانات و راه‌ها براي تهديد و نقض حاکمت اردن استفاده کرده است.
به اعتقاد اين ناظران، هدف بن سلمان از سفر به اردن پس از سفر به چند کشور ديگر، خروج از تنگناي ناشي از قتل خاشقجي و سرپوش نهادن بر وحشيگري و خيانت خود بوده و همراهي با اردن، هدف وي از اين سفر، به شمار نمي رود.
بن سلمان با سفر به اردن قصد داشت تا وجهه خدشه‌دار شده خود را مرمت کند، اما کينه وي از اردن همچنان باقي است و اگر حکومت بن سلمان در عربستان سعودي ادامه يابد، اجراي طرح‌هاي تروريستي عليه اردن ادامه خواهد يافت زيرا اسرائيل و آمريکا در ازاي وعده‌هاي وليعهد عربستان سعودي، از وي حمايت کرده‌اند و بن سلمان نيز بايد به اين وعده‌ها عمل کند.
نقشه عربستان سعودي عليه قطر
عربستان سعودي و قطر هر دو از تامين کنندگان هزينه فعاليت‌هاي تروريستي بوده و براي تخريب کشورهاي عربي به ويژه سوريه با يکديگر رقابت داشته‌اند.
اين دو کشور جنايات و جرايم بي‌شماري را عليه ملت سوريه مرتکب شده‌اند اما زياده خواهي‌ها و توهمات اين دو کشور، آنها را دچار اختلاف کرد.
هريک از نظام‌هاي حاکم بر قطر و عربستان سعودي، قصد دارند تا رهبري جهان عرب را به دست بگيرند و اين مساله به قطع ارتباط ميان آنها منجر شد.
اين در حالي است که هر دو کشور در راستاي طرح صهيونيستي – آمريکايي که در صدر آن، حذف مساله فلسطين است، گام برداشته‌اند.
پس از آن که بن سلمان در نقشه خود براي متحد کردن شماري از اعضاي خاندان آل ثاني براي شورش عليه حاکم کنوني قطر و ساقط کردن حکومت وي، شکست خورد، همواره دوحه را هدف حمله خود قرار داده است.
اگر ماجراي افشاي جنايت هولناک وليعهد عربستان سعودي عليه جمال خاشقجي، اتفاق نمي‌افتاد، بن سلمان با برخورداري از حمايت جريان‌هايي در آمريکا، و پس از گذشت چند سال از تحريم قطر، قطعا اين کشور را مورد تهاجم قرار مي‌داد و از اجراي نقشه خود عقب نشيني نمي‌کرد.
همچنين اگر بن سلمان مانند گذشته از حمايت‌هاي رييس جمهور آمريکا برخوردار بود، به هر شکل ممکن، نقشه خود را درباره قطر عملي مي کرد.
اقدام عربستان سعودي در رابطه با کويت و مسقط چه خواهد بود؟
با کاهش نقش مصر در جهان عرب، سرگرم شدن سوريه به جنگ با تروريسم و حمايت‌هاي واشنگتن و تل‌آويو از بن سلمان و سلطنت وي، تسلط بر کشورهاي حوزه خليج فارس، نخستين اقدام وليعهد عربستان سعودي به شمار مي رفته است.
بن سلمان به تحريک محمد بن زايد و از طريق برنامه ريزي براي اجراي کودتاهاي داخلي در کويت و عُمان، به دنبال حذف اين دو کشور از صحنه جهان عرب بوده است؛ زيرا کويت و عُمان تا کنون نسبت به سياست‌هاي عربستان محافظه کار بوده و از همراهي با اين کشور در اجراي طرح هاي جنايتکارانه آن، خودداري کرده اند.
به گفته منابع آگاه، امارات و عربستان سعودي از مدت‌ها پيش گروه‌هاي تروريستي را به عُمان و کويت اعزام کرده و اين گروه‌ها براي اجراي عمليات تروريستي در اين دو کشور و متزلزل کردن آنها، منتظر دستورات بن سلمان بوده‌اند.
اين منابع معتقدند طرح‌هاي عربستان سعودي درباره کويت و عمان همچنان پابرجاست و در صورت آرام شدن بحران اوضاع رياض پس از قتل خاشقجي که از افشا کندگان جنايات نظام وهابي آل سعود بوده است، امکان اجراي اين طرح‌ها، وجود خواهد داشت.
مترجم: محب احمدي
141/120
کليدواژه عربستان محمد بن سلمان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۸۴۵۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد

به گفته مقامات آمریکایی، عربستان سعودی و ایالات متحده در حال نهایی کردن جزئیات یک توافق مهم برای تقویت تجارت و دفاع دوجانبه هستند، اما اگر عربستان و اسرائیل روابط دیپلماتیک برقرار نکنند، توافقی حاصل نخواهد شد.

به گزارش جماران، سی ان ان در تحلیلی در این باره می نویسد:

 یک معاهده دفاعی، ائتلاف امنیتی هفت دهه ای بین عربستان سعودی و ایالات متحده را مستحکم و آنها را هر چه بیشتر به یکدیگر نزدیک می کند، زیرا دشمنان ایالات متحده مانند ایران، روسیه و چین به دنبال گسترش نفوذ خود در خاورمیانه هستند. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، مدت‌هاست که به دنبال روابط با عربستان سعودی است، زیرا این اقدام می‌تواند در سراسر جهان اسلام تاثیر خود را بگذارد.

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت که ایالات متحده در حال مذاکره برای یک قرارداد بزرگ شامل سه جزء است.

مولفه اول شامل بسته ای از توافقات بین آمریکا و عربستان سعودی، مولفه دیگر عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و اسرائیل و مولفه سوم تشکیل کشور فلسطین است.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا این سه  با هم مرتبط هستند و هیچ کدام بدون دیگران جلو نمی روند. آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، در یک میزگرد در کنفرانس اقتصادی این هفته در ریاض گفت: برای اینکه عادی سازی بین عربستان سعودی و اسرائیل محقق شود، باید مسیری برای تشکیل کشور فلسطین و «آرامش در غزه» وجود داشته باشد. به نظر من کاری که عربستان سعودی و ایالات متحده با هم در زمینه توافقات خود انجام داده اند، به طور بالقوه به اتمام نزدیک است، اما برای پیشبرد عادی سازی دو چیز لازم است: آرامش در غزه و مسیری معتبر به سوی یک کشور فلسطینی.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد، در حاشیه این مجمع، بلینکن با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی (MBS) دیدار کرد تا در مورد این توافق گفتگو کند. کارشناسان، پیمان عربستان و آمریکا را «مجموعه ای جامع از تفاهمات» توصیف می کنند که شامل تضمین های امنیتی، اقتصادی و فناوری برای سعودی و همچنین حمایت از برنامه هسته ای غیرنظامی این کشور می شود.

انتظار می‌رود این توافق عادی‌سازی از توافق‌نامه ابراهیم، مجموعه‌ای از معاهده‌هایی که چهار کشور عربی اسرائیل را در سال 2020 به رسمیت شناختند و تقاضای دیرینه اعراب برای تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به عنوان پیش‌شرط به رسمیت شناختن اسرائیل را نادیده گرفتند الگوبرداری شود.

محمد بن سلمان پیشتر گفته بود که توافق با اسرائیل «بزرگترین توافق تاریخی از زمان جنگ سرد» خواهد بود. در سال 2021، نتانیاهو این توافق را اینگونه توصیف کرد که اسرائیل را قادر می‌سازد «دکترین قدیمی و خطرناک سرزمین‌ در ازای صلح را جایگزین کند و صلح را در ازای صلح به ارمغان آورد، بدون اینکه اسرائیل حتی یک سانتی‌متر از دست بدهد».

از آن زمان، دولت بایدن عادی سازی اسرائیل و عربستان را در مرکز سیاست خاورمیانه ای خود قرار داده است. ایالات متحده و عربستان سعودی در سال 2023 به گفتگوها درباره این پیمان ادامه دادند و انتظار می‌رفت که بلینکن در 10 اکتبر سال گذشته به ریاض برود تا درباره جزئیات آن صحبت کند، این تاریخ درست سه روز قبل از حمله حماس به اسرائیل بود که عملا این توافق را به تاخیر انداخت.

تحلیلگران می گویند که حمله بعدی اسرائیل به غزه که این منطقه را ویران کرده و بیش از 34000 فلسطینی را کشته، ممکن است پارامترهای توافق را برای عربستان سعودی تغییر داده باشد. اکنون پذیرش بخشی که خواستار مسیری «غیرقابل بازگشت» به سوی تشکیل یک کشور فلسطینی است، کلید اصلی بخش عادی سازی توافق گسترده تر خواهد بود.

نتانیاهو بارها چشم انداز تشکیل کشور مستقل فلسطینی را رد کرده و استدلال می کند که این امر به امنیت اسرائیل آسیب می زند و بر ادامه جنگ غزه تا زمانی که حماس از بین برود، مصمم است.

تحلیلگران می گویند که این موانع ممکن است منجر به تلاش عربستان برای بستن توافق دوجانبه بدون جزء عادی سازی توافق شود. اما چنین رویکردی با موانع بزرگی روبرو خواهد شد. سناتور جمهوری خواه لیندسی گراهام در این باره می گوید: توافقی که تعهد نظامی قاطعانه ایالات متحده به امنیت عربستان سعودی را بدون مولفه عادی سازی ایجاد می کند، بعید است از کنگره آمریکا عبور کند.

اگر توافقنامه دفاعی متقابل در قالب یک معاهده مورد مذاکره قرار گیرد، برای الزام آور شدن نیاز به 67 رأی در سنا دارد. گراهام در پاسخ به گزارش‌هایی مبنی بر تصمیم عربستان سعودی گفت: بدون عادی‌سازی روابط اسرائیل و عربستان و اطمینان از تامین نیازهای امنیتی اسرائیل در مورد پرونده فلسطین، رای بسیار کمی برای توافق دفاعی متقابل بین ایالات متحده و عربستان سعودی وجود خواهد داشت.

کارشناسان می گویند که شاید بایدن بتواند با الگوبرداری از توافقنامه امنیتی دیگری که سال گذشته با بحرین امضا کرد، کنگره را برای رسیدن به توافق دور بزند. به گفته فراس مکساد، کارشناس ارشد و مدیر توسعه استراتژیک در موسسه خاورمیانه در واشنگتن دی سی، مسیر دیگری وجود دارد که حول توافقنامه یکپارچگی و رفاه امنیت جامع که دولت بایدن در سپتامبر 2023 با بحرین امضاء کرد، الگوبرداری شده است. متن این پیمان صراحتاً بیان می‌کند که ممکن است از طرف های دیگر برای پیوستن دعوت شود.

با این حال، هیچ نشانه ای مبنی بر اینکه دولت بایدن برای تصویب توافق دوجانبه با عربستان سعودی، کنگره را دور بزند، وجود ندارد. برای عربستان سعودی، توافق دوجانبه با ایالات متحده یک پیروزی بزرگ خواهد بود، که نشان دهنده پایان دورانی است که بایدن به دنبال تضعیف محمد بن سلمان به اتهام دست داشتن در قتل جمال خاشقجی، ستون نویس واشنگتن پست در کنسولگری سعودی در استانبول بود.

برخی کارشناسان معتقدند که  این توافق همچنین «سلطه آمریکا را در خاورمیانه برای نسل‌ها تثبیت می‌کند و چالش رو به رشد چین و روسیه را کمرنگ می‌کند.» محمد بن سلمان مشتاق تقویت سیستم دفاعی عربستان و تنوع بخشیدن به اقتصاد عربستان به دور از هیدروکربن است، زیرا او یک سیاست اقتصادی بلندپروازانه به نام چشم انداز 2030 را دنبال می کند. پادشاهی سعودی دارای یک برنامه هسته ای غیرنظامی نوپا است که ولیعهد مایل به توسعه آن با حمایت ایالات متحده است.

به گفته کارن یانگ، محقق ارشد پژوهشی در مرکز دانشگاه کلمبیا، عربستان سعودی مایل است با ایالات متحده معامله کند و این احتمالاً بهترین زمان در دوران دولت بایدن برای کمک به برخی از مسائل مهم در کنگره نظیر سیاست جهانی انرژی است.

یکی دیگر از نقاط سخت در حمایت ایالات متحده از چنین برنامه ای، مخالفت آمریکا با غنی سازی محلی اورانیوم در داخل خاک کشورها است، غنی سازی یک جزء کلیدی برای تولید انرژی هسته ای است که می تواند برای تولید سلاح های هسته ای نیز استفاده شود. عربستان سعودی از نظر ذخایر اورانیوم غنی است و اصرار دارد که بتواند آن را در داخل غنی سازی کند . در صورت تحقق چنین مسئله ای این برای یک کشور عربی برای اولین بار خواهد بود. برای مثال، امارات متحده عربی همسایه، اورانیوم غنی شده را برای نیروگاه های هسته ای خود وارد می کند.

روز چهارشنبه، سناتور دموکرات، اد مارکی، رئیس مشترک گروه کاری تسلیحات هسته‌ای و کنترل تسلیحات، از دولت بایدن خواست اطمینان حاصل کند که ریاض از غنی‌سازی و بازفرآوری مواد هسته‌ای خودداری می‌کند . او در بخش هایی از سخنان خود به اظهارات قبلی محمد بن سلمان استناد کرد که گفته بود  عربستان سعودی در صورت حرکت تهران به سمت سلاح هسته ای در این مسیر گام خواهد گذاشت. وی  گفت: مسیر صلح خاورمیانه نباید شامل چشم انداز عربستان سعودی مجهز به سلاح هسته ای باشد که منافع آمریکا، متحدان و شرکای خود را در سراسر منطقه تضعیف کند.

پیمان عربستان سعودی و آمریکا دو کشور را موظف می کند که برای بازدارندگی و مقابله با هرگونه تجاوز خارجی با یکدیگر همکاری کنند، اما به این تعهد جنبه معاهده رسمی نمی دهد.

زمانی که شرایط سیاسی اجازه دهد، هنوز جایی برای یک توافق امنیتی چندجانبه که در نهایت شامل اسرائیل، بحرین، ایالات متحده و دیگران باشد، وجود خواهد داشت. انتخاب با اسرائیل خواهد بود که چه زمانی آماده پاس دادن توپ به سمت تشکیل کشور مستقل فلسطین باشد.

دیگر خبرها

  • تیم هندبال ایران با کویت و چین هم گروه شد
  • هم‌گروهی تیم هندبال جوانان با کویت و چین
  • هم‌گروهی تیم هندبال جوانان با کویت و چبن
  • تیم هندبال جوانان ایران با کویت و چین هم گروه شد
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • هندبال قهرمانی جوانان آسیا؛ پسران ایران با کویت و چین هم گروه شدند
  • هم‌گروهی تیم ملی هندبال پسران ایران با کویت و چین
  • هم‌گروهی تیم ملی هندبال پسران ایران با کویت و چین 
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!
  • تولد توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل/ آیا آمریکا مجوز غنی سازی را به عربستان سعودی می دهد؟/ ریاض در یک قدمی پیروزی بزرگ قرار دارد