Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: امارات نمی‌خواهد که قطر از این حصار و قطع رابطه دیپلماتیک با کشور‌های عربی خارج شود زیرا به اقتصاد کشور امارات در صورت تشکیل جبهه ضد ایرانی، آسیب‌های اقتصادی فراوانی متحمل می‌شود.

سید هادی سید افقهی کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در پاسخ به این سوال که فرجام بحران قطر با کشور‌های عربی به کجا خواهد رسید؟، اظهار داشت: تاکنون قطر با کمک‌های اقتصادی و سیاسی دولت ایران و ترکیه در برابر فشار‌های کشور‌های عربی مقاومت کرده و حضور نیرو‌های نظامی ترکیه در این کشور، رابطه استراتژیک قطر_ترکیه را بهبود بخشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: قطر و عربستان سعودی، هر دو متحد آمریکا در منطقه هستند و آمریکا به دنبال آن است که بحران موجود در منطقه را حفظ کند تا بتواند هر دو طرف را بدوشد.
سید افقهی با تأکید بر اینکه منافع آمریکا در فروش تسلیحات به کشور‌های عربی است، افزود: اخیراً طرف آمریکایی تلاش کرد که کشور‌های خلیج‌فارس را یکپارچه کند و یک جبهه ضد ایرانی تشکیل دهد اما با مخالفت امارات متحده عربی مواجه شد.
کارشناس مسائل غرب آسیا تصریح کرد: امارات نمی‌خواهد که قطر از این حصار و قطع رابطه دیپلماتیک با کشور‌های عربی خارج شود زیرا به اقتصاد کشور امارات در صورت تشکیل جبهه ضد ایرانی،  آسیب‌های اقتصادی فراوانی متحمل می‌شود.
وی با بیان اینکه خیال قطری‌ها از تحریم‌های کشور‌های عربی آسوده‌خاطر است، گفت: این کشور از خط هوایی کشورمان استفاده می‌کند و ایران هم در قبال آن درآمدی دارد؛ البته کشورمان به خاطر مسائل انسان دوستانه به قطری‌ها کمک می‌کند.
سید افقهی یادآور شد: قطر و عربستان سعودی یک رقابت شدیدی منطقه‌ای دارند و عربستان سعودی چند باری به قطر حمله نظامی کرده است؛ قطر از جنوب کشور خود، مرز زمینی مشترک با عربستان دارد ولی با بحرین و امارات که دو طرف چپ و راست آن هستند، فقط مرز آبی و هوایی دارد.
وی ادامه داد: عربستان در حملات خود بخشی از خاک قطر را جدا و برخی از چاه نفت آن را تصرف کرده است؛ اختلافات قبیله‌ای نیز در روابط این کشور تأثیر دارد و نزاعی میان آل ثانی و آل سعود بر سر منتسب بودن به «محمد بن عبدالوهاب» مطرح است.
کارشناس خاورمیانه با اشاره به حمایت سعودی‌ها از گروه تروریستی داعش و قطری‌ها از گروه‌های تروریستی که در عراق و شام حضور دارند، عنوان کرد: نزاع قطر و عربستان در کشور در ناآرامی‌های سوریه مشاهده می‌شد و این دو کشور در اقتصاد نیز، رقابت تنگاتنگی در اوپک باهم دارند؛ قطر درآمد‌های سرشار نفتی دارد اما جمعیت این کشور کم است و به همین جهت، به دنبال جلب سرمایه‌گذاران اروپایی است.
وی افزود: دولت عربستان به دنبال بستن شبکه تلویزیونی الجزیره قطر بود اما دولت قطر زیر بار این مسئله نرفت. دیگر شرط کشور‌های عربی (عربستان، بحرین، امارات، مصر) برای این کشور، قطع رابطه با ایران بود اما قطری‌ها گفتند که هیچ کشوری حق دخالت در سیاست خارجه آنان را ندارد.
سید افقهی در پایان بیان کرد: قطر در مناقشه خود با چهار کشور در دیوان بین‌المللی دادگستری موسوم به لاهه پیروز شد و دیوان لاهه اعلام کرد که این کشور‌ها حق ندارند قطر را محاصره هوایی کنند.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عربستان سعودی امارات قطر الجزیره آمریکا ترکیه جبهه ضد ایرانی کشور های عربی سید افقهی قطری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۵۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت

شرکت نفت دولتی امارات عربی متحده (ادنوک) حداکثر ظرفیت تولید نفت خام خود را بی‌سروصدا، به روز کرده است.

به گزارش ایسنا، ادنوک این رقم را در وب سایت خود، به روز کرده، اما اعلام رسمی انجام نداده است. ظرفیت جدید ۴.۸۵ میلیون بشکه در روز، بالاتر از ظرفیت تولید ۴.۶۵ میلیون بشکه در روز است که در سال ۲۰۲۳ منتشر شد. ظرفیت تولید گاز طبیعی این شرکت، ۱۱.۵ میلیارد فوت مکعب در روز اعلام شده است.

شرکت نفتی دولتی امارات قصد دارد ظرفیت تولید نفت خود را تا سال ۲۰۲۷، به پنج میلیون بشکه در روز افزایش دهد که این هدف سالها پیش تعیین شده بود.

افزایش ظرفیت تولید در حالی صورت می‌گیرد که طبق آمار منابع ثانویه اوپک، تولید نفت امارات عربی متحده در مارس، کاهش یافت. این کاهش در راستای تلاش اوپک برای رساندن تولید به سطوح مورد توافق به منظور متوازن کردن بازارهای جهانی نفت بوده است.

امارات عربی متحده که سومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، در گذشته با این گروه اختلاف پیدا کرده، زیرا بی صبرانه به دنبال افزایش تولید نفت خود و بهره برداری از ظرفیت افزایش یافته بوده است.

 تابستان گذشته، امارات عربی متحده اعلام کرد به کاهش تولید داوطلبانه اوپک نمی‌پیوندد و سال‌ها استدلال کرده است که باید به این کشور اجازه داده شود تا با افزایش ظرفیت تولید خود، نفت بیشتری تولید کند. در نهایت، در ژوئن سال میلادی گذشته، اوپک پلاس، سهمیه تولید امارات عربی متحده را به ۳.۲۱۹ میلیون بشکه در روز برای سال ۲۰۲۴ افزایش داد.

کاهش تولید فعلی اوپک، یک اقدامی احتیاطی است که قرار است تا آخر ژوئن ادامه پیدا کند. با این حال، در  نشست اوپک پلاس در اول ژوئن، مشخص خواهد شد که آیا اوپک باید کاهش تولید را بیشتر تمدید کند یا اینکه روند احیای تدریجی کاهش تولید را آغاز می‌کند.

هیثم الغیص، دبیرکل اوپک، به کسانی که آغاز پایان دوران نفت را پیش‌بینی می‌کنند، هشدار داده که مبادا با این پیش‌بینی‌های خطرناک، سیاست‌های انرژی را تقویت کنند که به هرج‌ومرج انرژی دامن می‌زند.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اوپک اصرار دارد که پیش‌بینی‌هایی که انقلاب خودروی برقی و گذار سبز را به‌طور کلی پیش‌بینی می‌کنند، بر اساس واقعیت نیستند و حساب کردن روی این کاهش تقاضای ساختگی برای نفت، می‌تواند منجر به سیاست‌هایی شود که در نهایت باعث می‌شود توازن بین عرضه و تقاضای نفت بهم خورده و بازار با کمبود عرضه و افزایش قیمت نفت روبرو شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • ظرفیت تولید نفت امارات بی‌سروصدا افزایش یافت
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود