Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

در پی اقدام چند روز پیش دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر ارسال نامه‌ برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به شورای امنیت و استقبال وزیر خارجه آمریکا از این نامه، یک مقام مسئول قطری به صراحت از اهمیت ارسال این نامه کاست و گفت که مواضع شورای همکاری مبتنی بر مصوبات نشست‌های وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا است نه بیانیه‌های دبیرکلی.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخبار بین الملل- «مطلق بن ماجد القحطانی» نماینده ویژه وزیر خارجه قطر برای مبارزه با تروریسم و میانجی‌گری برای حل اختلافات در گفت‌وگو با «الجزیره» در این‌باره گفت که مواضع توافق شده شورای همکاری خلیج‌ [فارس]، همواره منطبق بر مصوبات نشست‌های وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا است نه بیانیه‌های دبیرکل که صرفا بیانگر دیدگاه دبیرخانه این شورا است.

وی درباره بیانیه دبیرخانه شورای همکاری که خواستار تمدید تحریم بین‌المللی تسلیحاتی ایران گفت: ما در قطر معتقدیم که تحریم‌های کنونی علیه ایران به نتایج مثبتی منجر نمی‌شود و به حل بحران‌ها کمکی نمی‌کند. حل بحران‌ها باید بر اساس گفت‌وگو باشد. 

این مقام مسئول قطری توضیح داد: ایران کشوری همسایه است و روابط مبتنی بر حسن هم‌جواری ما را به یکدیگر مرتبط می‌کند. [ضمن اینکه] دولت و ملت قطر از موضع ایران به ویژه طی محاصره ظالمانه علیه قطر تقدیر می‌کنند.

گفت‌وگوی فراگیر و حقیقی

القحطانی افزود: در زمانی که کشورهای محاصره‌کننده اقدامات یک‌جانبه اتخاذ کردند، دولت قطر گفت‌وگو را برگزید و این سیاست دایمی ما است. ما در پی روابط حسنه با همه هستیم.

وی تصریح کرد: قضیه امنیت منطقه‌ای نیازمند گفت‌وگوی فراگیر و حقیقی با حضور کلیه طرف‌های مسئول و مرتبط با امنیت منطقه است اما تداوم سیاست عنادورزی و انکار تنها به عدم ثبت منجر خواهد شد.

القحطانی در ادامه گفت که قطر خواستار گفت‌وگوی مبتنی بر احترام به قانون بین‌الملل و احترام به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی آنها است.

این مقام مسئول قطری گفت که کشورش «به اصل کنترل تسلیحات و عاری‌سازی کامل منطقه خاورمیانه از سلاح کشتار جمعی با رعایت حق کشورها در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای است.»

دبیرخانه شورای همکاری خلیج فارس که کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، امارات و عربستان سعودی عضو آن هستند طی بیانیه‌ای که روز یک‌شنبه پیش صادر کرد، مدعی دخالت مستمر ایران در امور کشورهای همسایه شد و اعلام کرد که به همین دلیل تمدید تحریم بین‌الملل تسلیحاتی ایران ضروری است. 

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در واکنش به این نامه با اشاره به اینکه برخی از اعضای این شورا از مفاد نامه بی‌اطلاع بودند، گفت: شورای همکاری به سخنگوی برخی کوته فکران داخل شورا و خارج منطقه مبدل شده و دبیرخانه نیز بلندگوی ایران ستیزان شده است.

توافق صلح در افغانستان

القحطانی درباره پرونده افغانستان که  - مذکرات میان طرف‌های دیگر در آن در دوحه در حال پیگیری است - گفت: توافق صلح امضا شده در فوریه گذشته در دوحه میان ایالات متحده و طالبان شامل آزادی پنج هزار نیروی طالبان زندانی نزد دولت افغانستان در قبال آزادی هزار نیروی دولتی زندانی نزد طالبان بود تا راه برای آغاز قریب‌الوقوع مذاکرات افغان - افغان در دوحه ، عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از افغانستان و تخلیه برخی پایگاه‌های نظامی آمریکایی بر اساس جدول زمان بندی شده مورد توافق، باز شود.

القحطانی توضیح داد: ما به یک توافق آتش‌بس طی عید فطر و عید قربان دست یافتیم و موفق شدیم ۴۶۰۰ زندانی طالبان نزد دولت افغانستان و نزدیک به هزار نیروی دولتی اسیر طالبان را آزاد کنیم. آزادی بقیه زندانیان نیز با برخی چالش‌ها روبروست که ما تلاش می‌کنیم آنها را رفع کنیم.

این مقام قطری ضمن تقدیر از همه طرف‌هایی که موجب پیشبرد مراحل مذاکرات میان دولت آمریکا و طالبان شدند، گفت: ما با همکاری برادرانمان در جامعه بین‌الملل، پیشرفت زیاد و قابل‌ ملاحظه‌ای حاصل کردیم.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خلیج فارس قطر تروریسم افغانستان تروریسم خلیج فارس قطر تحریم تسلیحاتی ایران شورای همکاری خلیج بین الملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۹۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب خبر ویژه افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • سیر تاریخی شناسنامه‌های المثنی استقلال
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • واکنش دانشگاه علوم خانواده دانشگاه تهران به انتقادات از همکاری با همسر سید ابراهیم رئیسی: جمیله علم الهدی فقط برای هیات جذب اساتید دانشکده تازه تاسیس «علوم خانواده» انتخاب شده، نه کارگروه هیات جذب کل اساتید دانشگاه تهران
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • از افتتاح هفته گرافیک و بینال ونیز تا روز ملی خلیج فارس پای آزادی
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان