Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی نشست علنی سران کشورهای عربی با رئیس جمهوری آمریکا در جده عربستان به پایان رسید که بایدن و بن سلمان غیر از سخنان تکراری موضوع جدیدی برای طرح نداشتند اما امیر قطر یکی از مهمترین عوامل بحران و بی ثباتی در منطقه را اقدامات اسرائیل در نقض قوانین بین المللی دانست .

به گزارش روز شنبه ایران اکونومیست، تبلیغات سنگین برای سفر رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه و برنامه های وی برای کشورهای منطقه و ایجاد ائتلاف میان آن ها چند هفته بر رسانه های منطقه سایه افکنده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از یخ این تبلیغات با نفی و تکذیب چنین طرح هایی از سوی شرکت کنندگان و بیزاری جستن زود هنگام آن ها از مشارکت در چنین پروژه هایی البته با شناختی که از خود و آمریکا داشتند، ذوب شد.

نشست بایدن با سران چند کشور عربی در جده عربستان درحالی به پایان رسید که دستاوردی غیر از قرائت متن های خنثی و از پیش نوشته شده نداشت.

نخستین سخنران این نشست محمد بن سلمان ولیعهد عربستان بود که با ابراز امیدواری از آغاز دوره جدیدی از همکاری با آمریکا شروع کرد.

بن سلمان گفت: امیدواریم در این نشست، دوره جدیدی از همکاری راهبردی میان کشورهای منطقه و آمریکا آغاز شود.

وی افزود: این نشست درحالی برگزار می شود که منطقه و جهان با چالش های بزرگی روبرو هستند و این چالش ها نیازمند تلاش های بین المللی بیشتری است.

بن سلمان اضافه کرد: سیاست های ناصحیح و کنار گذاشتن منابع اصلی انرژی، به تورم بی سابقه منجر می شود.

وی از ایران خواست با کشورهای منطقه همکاری کند و به اصول بین المللی پایبند باشد.

ولیعهد عربستان بدون اشاره به هجوم هفت ساله این کشور به یمن گفت: از همه تلاش ها برای حل و فصل بحران یمن از طریق گفت و گو های سیاسی میان یمنی ها حمایت می کنیم.

بن سلمان افزود: تکمیل سامانه امنیت و ثبات در منطقه نیازمند یافتن راه حل برای بحران های کشورهای منطقه است.

رئیس جمهوری آمریکا دومین سخنران این نشست بود که سخنان خود را با اتهام زنی به ایران آغاز کرد.

بایدن گفت:ایران ثبات خاورمیانه را برهم می زند.

وی با بیان اینکه مصمم هستیم منابع و مصادر تروریسم را نابود کنیم، افزود: از شرکای خود برای ائتلاف به منظور حل و فصل همه مشکلات حمایت می کنیم.

بایدن بدون اینکه اشاره ای به برنامه های خود داشته باشد، اضافه کرد: برنامه روشنی درباره آنچه باید در خاورمیانه انجام شود، داریم.

وی گفت: اعضای جدیدی به همکاری ها در منطقه اضافه خواهند شد که اسرائیل ازجمله آنهاست.

بایدن با بیان اینکه آمریکا یک شریک فعال در منطقه است، افزود: از همکاری و شراکت با کشورهایی که اصول و ارزش های جهانی را پاس بدارند حمایت می کنیم.

وی گفت: به کارگیری زور برای تغییر مرزها را نمی پذیریم و میلیاردها دلار برای کاهش بحران های منطقه جمع آوری می کنیم.

رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد: برسر افزایش تولید نفت در ماه های آینده توافق کردیم و به آزادی حرکت و کشتیرانی در منطقه پایبندیم.

بایدن افزود: به هیچ کشوری اجازه نمی دهیم که از طریق نظامی بر کشور دیگری مسلط شود.

وی دراظهاراتی تکراری گفت: به فشارها بر برنامه هسته ای ایران ادامه می دهیم و تلاش می کنیم که تهران به سلاح اتمی دست پیدا نکند.

بایدن خطاب به شرکت کنندگان در نشست جده افزود: آمریکا برای آینده ای بهتردر منطقه بر همکاری شما حساب باز کرده است.

شاه اردن دیگر سخنران این نشست بود که اهمیت سفر بایدن را در همزمانی آن با بحران کرونا و بحران اوکراین دانست.

عبدالله دوم گفت که کشورش با خطرات جدیدی از جمله قاچاق سلاح و مواد مخدر در مرزها روبرو است.

وی بیان کرد: فلسطینی ها هم باید در همکاری های اقتصادی مشارکت داشته باشند.

عبدالله دوم افزود: بدون تشکیل کشور مستقل فلسطینی در مرزهای سال ۱۹۶۷ امنیت و ثبات در منطقه ایجاد نمی شود.

رئیس جمهوری مصر در نشست جده گفت: بحران های جهانی و منطقه ای متوالی ادامه دارد و شدت آن ها افزایش یافته است و بر سر بشریت سایه افکنده است.

عبدالفتاح السیسی افزود: کشورها و منطقه ما باید مشارکت ملموسی در مبارزه با چالش های معاصر داشته باشند.

وی بیان کرد: زمان آن فرا رسیده است که تلاش های ما برای متوقف کردن درگیری ها و جنگ های داخلی در منطقه درکنار هم قرار گیرد.

السیسی گفت: جهان گنجایش حضور همه را و صلح مبنی بر حق و عدالت را دارد و حرکت بسوی آینده بستگی به چگونگی تعامل و برخورد با بحران های منطقه دارد.

وی اضافه کرد: باید به راه حلی عادلانه و فراگیر براساس تشکیل دو کشور، برای موضوع فلسطین دست یافت.

رئیس جمهوری مصر گفت: امنیت کشورهای عربی یک مجموعه جدایی ناپذیر است و اصل احترام به حاکمیت ملی و دخالت نکردن در امور آن ها باید زیربنای روابط عربی – عربی باشد.

السیسی افزود: پایبندی خود را به مبارزه با هر نوع تروریسم و تندروی اعلام می کنیم. جایی برای شبه نظامیان و مزدوران و مافیای سلاح در منطقه وجود ندارد و با هر ابزار و شیوه ای از امنیت و منافع خود دفاع می کنیم.

وی اضافه کرد: از هر تلاشی برای تقویت همکاری برای مقابله با بحران غذا و انرژی حمایت می کنیم.

السیسی خواستار بازنگری در قوانین امنیت آبی شد.

پادشاه بحرین نیز دخالت های خارجی را از بزرگترین چالش های منطقه دانست که به گفته او زمان پایان دادن به آن ها فرار رسیده است.

حمد بن عیسی آل خلیفه افزود: موضوع فلسطین باید براساس تشکیل دو کشور و طرح صلح عربی حل و فصل شود

امیر قطر دیگر سخنران این نشست بود و گفت: در سایه درگیری هیچ امنیت و ثباتی وجود نخواهد داشت.

تمیم بن حمد آل ثانی اضافه کرد: اگرطرف های درگیری از قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل متحد پیروی کنند از مصیبت ها و کشته شدن بسیاری از انسان ها جلوگیری می شود.

وی گفت: بحران ها و جنگ ها در هرمنطقه ای که باشد برهمه جهان تاثیر می گذارد.

تمیم بن حمد افزود: جنگ اوکراین، به وخیم تر شدن بحران اقتصادی دامن زد که ممکن است به فاجعه انسانی منجر شود.

وی بیان کرد: با همکاری شرکای خود در منطقه از هیچ اقدامی برای تضمین تامین مداوم سوخت دریغ نمی کنیم.

امیر قطر گفت: ثبات منطقه خلیج فارس نه فقط برای منطقه بلکه برای جامعه جهانی ضروری است و بر موضع خود مبنی بر دور نگهداشتن منطقه خلیج فارس و خاورمیانه از سلاح های اتمی تاکید می کنیم.

تمیم بن حمد آل ثانی افزود: بر حق کشورهای منطقه در استفاده صلح آمیز انرژی اتمی براساس قوانین بین المللی تاکید می کنیم.

وی اضافه کرد: حل اختلافات در منطقه با گفت و گوی مبنی بر احترام به حاکمیت کشورها و دخالت نکردن در امور آن ها ضروری می دانیم.

تمیم بن حمد آل ثانی گفت: یکی از مهمترین عوامل بحران و بی ثباتی در منطقه اقدامات اسرائیل در نقض قوانین بین المللی است و این بحران تا زمانی که اسرائیل دست از ساخت شهرک ها، تغییر ویژگی های قدس و محاصره غزه برندارد ادامه می یابد.

وی افزود: کشورهای عربی با همه اختلافات بر طرح صلح عربی اتفاق نظر دارند و نباید به خاطر اینکه اسرائیل با این طرح مخالف است، آن را کنار گذاشت.

امیر قطر از آتش بس میان طرف های یمنی حمایت کرد.

ولیعهد کویت از دیگر سخنرانان این نشست گفت: نیازمند همفکری و همکاری بیشتری برای مقابله با چالش های موجود در منطقه هستیم.

شیخ مشعل الاحمد الجابرالصباح افزود: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس به شراکت راهبردی با آمریکا ادامه می دهند و این کشورها امیدوارند این نشست آغاز گام های جدیدی برای حل و فصل مشکلات منطقه باشد.

وی اضافه کرد: امیدواریم صلح فراگیر و دائمی براساس قوانینی بین المللی و تشکیل کشور فلسطین محقق شود.

الصباح گفت: خواستار همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی هستیم و از تلاش ها برای استقرار امنیت و ثبات در یمن حمایت می کنیم.

وی افزود: همه باید در یک صف برای کنار گذاشتن اختلافات و عبور از خطرات موجود بایستیم.

نخست وزیر عراق نیز سخنان خود را با پرداختن به موضوعات داخلی و عمر دمکراسی در کشورش آغاز کرد.

مصطفی الکاظمی گفت: پس از دهها سال دیکتاتوری، عمر دمکراسی در عراق به ۲۰ سال نزدیک می شود و این دمکراسی نوپا برغم چالش ها و بحران های بزرگ درحال پیشرفت است.

وی افزود: پس از انتخابات همچنان  مشکلاتی سیاسی وجود دارد که نیازمند حفظ اصول دمکراسی است.

الکاظمی بیان کرد: عراق برای ایجاد فضای گفت و گو در خاورمیانه تلاش می کند و همکاری اقتصادی و هماهنگی امنیتی میان برادران در منطقه در راستای منافع ملت های منطقه است.

نمایندگان امارات و سلطنت عمان در این نشست سخنرانی نکردند.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: تمیم بن حمد آل ثانی ، سازمان ملل متحد ، عبدالفتاح السیسی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: تمیم بن حمد آل ثانی سازمان ملل متحد عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری آمریکا تمیم بن حمد آل ثانی قوانین بین المللی کشورهای منطقه حمایت می کنیم امنیت و ثبات بحران ها امیر قطر بن سلمان حل و فصل تلاش ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۰۶۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، امیر عبداللهیان با اشاره به ابلاغ سلام‌های دکتر رئیسی به همتای گامبیایی در مراسم افتتاحیه اجلاس سران اسلامی، برگزاری و مدیریت موفق اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی را به همتای خود و دولت و مردم گامبیا تبریک گفت.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین ابراز امیداری کرد نتایج اجلاس بانجول برای امت اسلامی سودمند و ثمربخش باشد.

وزیر خارجه گامبیا نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از دیدار با همتای ایرانی، به‌خاطرات خوب خود از سفرش به تهران و اصفهان و مشاهده ظرفیت‌های گسترده ایران در عرصه‌های مختلف علم و فناوری و دانشگاهی اشاره و تاکید کرد ما ایرانیان را به شجاعت شأن می‌شناسیم.

تانگارا ضمن خوشامدگویی و تشکر از حضور و مشارکت فعال کشورمان در اجلاس بانجول تاکید کرد: ما خواستار دوستی و همکاری با کشورهای بزرگ اسلامی از جمله ایران هستیم.

گامبیا میزبان پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اسلامی، در منطقه غرب آفریقا واقع شده است. این کشور قرن‌ها مستعمره بریتانیا بود و در فوریه ۱۹۶۵ به استقلال رسید. گامبیا در پانزدهمین اجلاس، ریاست نشست را به مدت سه سال از عربستان سعودی تحویل خواهد گرفت.

سازمان همکاری اسلامی در ۲۵ سپتامبر ۱۹۶۹ در رباط پایتخت مغرب تأسیس شد. دبیرخانه مرکزی آن در جده و دبیر کل آن حسن ابراهیم طه دیپلمات اهل کشور چاد است.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران از صبح شنبه ۱۵ اردیبهشت، با وزرای خارجه مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، بنگلادش، سودان، مالی و همچنین دبیر کل سازمان همکاری اسلامی دیدار کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی در خصوص جزئیات سفر خود به گامبیا و شرکت در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی نوشت: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل کشی در غزه جدی‌تر شده است.

کد خبر 6096743

دیگر خبرها

  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • امیرعبداللهیان با وزیر خارجه گامبیا دیدار کرد
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی
  • سکوت مسلمین در قبال جنایات صهیونیست‌ها زبانه‌های آتش را به جهان اسلام خواهد کشید
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ در غزه جدی‌تر شده است
  • امیرعبداللهیان: تلاش‌های منطقه‌ای برای توقف جنگ و نسل‌کشی در غزه جدی‌تر شده است
  • واکنش کاردار ایران به سخنان وزیر دفاع انگلیس
  • سفر امیر عبداللهیان به گامبیا
  • شکست ائتلاف ضدایرانی